dimecres, 02 de Novembre de 2011

Bé doncs, ja torno a escriure a la categoria d'entrenaments.

Ja ha arribat la tardor, i amb ella, el canvi de rutines per a encarar la preparació de la temporada 2012.

Després d'haver fet un "descans" prolongat, per causes que ja he comentat en altres entrades, m'he animat a fer el que l'any passat no vaig poder per culpa de l'epicondilitis que em va tenir fora del gimnàs tot el periode de preparació.

Després, a l'iniciar els entrenaments sense una base física prèvia, van venir les lesions. I amb elles, la manca de progressió, i la conseqüent desmotivació. Així de senzill (penso jo).

Ahir, comentant amb un company de l'equip que avui començaria ja, a visitar el gimnàs. La seva resposta va ser...

-El gimnàs? I per a què?

Ostres, vaig pensar. Com pot ser que una persona amb una experiència tant dil·latada en la competició, tant amateur com en veterans, em faci aquesta pregunta?

Em vaig quedar tant sobtat, que no vaig gosar donar-li rèplica, i em vaig limitar a dir un: -Per a guanyar força.

-Perd pes, i guanyaràs força- Em va respondre.

Aquí vam donar per acabat el tema del gimnàs.

És probable que encara hi hagi qui associ el gimnàs amb la hipertròfia muscular. I no ha de ser necessàriament així, ni molt menys.

El treball "en sec" és fonamental per a la condició física. El sistema músculo-esquelètic en general, ha d'estar preparat per a suportar les grans càrregues de treball, tant en volum com en intensitat, a que es veurà sotmès, sigui quina sigui la disciplina esportiva a realitzar.

I en el nostre cas, és importantíssim gaudir d'un bon to muscular general, no només a les cames, sinó de tota la cintura pèlvica (lumbar i abdomen) i la cintura escapular (braços i espatlles). Així com de la musculatura dorsal.

En principi alternaré un dia de gimnàs amb un de bici.

Hi ha qui fa Btt, camina per la muntanya, fa running, o es dedica a fer altres esports que durant la temporada ciclista no fa.

En el meu cas, córrer a peu em perjudica més que em beneficia, bàsicament per les lesions dels dos genolls, i el sobrepès.

Caminar per la muntanya m'agrada, però significa disposar de força temps per a fer-ho (ho deixo per als dies de pluja que no surto amb la bici).

De manera que baso el condicionament general en el gimnàs, la piscina, i la bici.

 

Gimnàs.

4 setmanes de condicionament general, tres dies a la setmana.

   2 de dos sèries per exercici amb 15 repeticions (excepte cames, 20 reps.).

   2 de 3 sèries.

8 setmanes de treball específic de cames (manteniment tren superior), dos dies a la setmana.

 

Natació.

Sempre al finalitzar la sessió de musculació.

 

Bicicleta.

20 setmanes.

4 setmanes de condicionament general, rodant 2-3h per sota de 130 ppm (65-70% FC máx.), dos dies a la setmana.

8 setmanes de condicionament general, augmentant de 2, a 3 dies de bici. Augmento volum i intensitat fins el 80% (les dues últimes).

8 setmanes de preparatori específic (sèries). Incorporem ja, entrenaments de qualitat (surto 5 dies a la setmana). El gimnàs passa a un sol dia de manteniment. A mesura que augmenta la intensitat (%FC), es disminuex el volum (hores).

Nota: En aquesta planificació, no tinc en compte els caps de setmana. Aquests sortiré, o no, en funció de les obligacions familiars.

Ja aniré explicant com em va.

Tinc l'esperança de superar la lesió de la cama esquerra, que ara per ara és el que més em preocupa, i perdre pes.

A veure què tal va. Si la propera temporada no acabo mínimament competitiu, crec que tanco la barraca de manera definitiva, i m'oblido de preparacions planificades. Em dedico a fer allò que em vingui de gust en el moment que sigui, i a gaudir de l'esport en general (competicions a banda).


Publicado por cpradasg @ 19:40  | Entreno/Preparaci?
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios