dilluns, 14 de Novembre de 2011

Avui he anat a la meva 4ª BCN-Sitges.

Les dues primeres les vaig fer amb les nenes, pujades al remolc. Però ja són massa grans per a ficar-s'hi. De fet, la darrera vegada que vàrem anar, se'm va torçar complertament l'eix del remolc.

Les dues darreres les he fet en tàndem.

No es tracta d'una marxa cicloturista, ni d'una de les pedalades clàssiques que es fan en Btt. És, com el seu nom indica, una pedalada popular. Hi ha cabuda per a tothom, ja que es tracta d'un acte en defensa dels drets dels usuaris de la bici, sigui quin sigui l'àmbit d'utilització d'aquesta. Et trobes bicis de carretera, tàndems, btts, bicis urbanes, de passeig...

Una festa del pedal que ofereix un marc incomparable per a gaudir d'un dia de bici amb amics, família, companys d'afició... Això sí, un s'ho ha de prendre amb mooooolta calma. S'ha de tenir en compte que s'aplega moltíssima gent, i les carreteres esdevenen estretes de sobte. Hi ha estones que fins i tot s'ha de posar peu a terra degut als estretaments que trobem durant la marxa.

També s'ha de considerar que a l'aplegar-se tota mena d'usuaris de la bici, ens trobem de tot, i moltes persones que no tenen experiència en rodar en pilot, i menys en un d'aquestes característiques. Òbviament, aquests representen un perill potencial per a la resta de participants, i per a ells mateixos. És per això que els més hàbils tenen una responsabilitat afegida, tant en donar exemple, com en no crear situacions de perill degut a la seva impaciència, o en alguns casos per l'ànim de demostrar ves a saber què.

Tant és així que varem ser testimonis d'una greu caiguda, el ciclista de la qual va sofrir un important traumatisme craneoencefàlic. estaba estès a terra, boca terrossa, amb una posició característica de descerebrament, em temia el pitjor. Però gràcies a la intervenció dels que ens vam aturar, i vàrem evitar que se'l toqués (ja hi havia qui volia treure'l de la calçada), va recobrar el sentit, i el vam protegir fins l'arribada dels mossos i més tard, de l'ambulància. Espero que s'hagi recuperat, i tot hagi quedat en un ensurt.


Publicado por cpradasg @ 13:15  | Marxes
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios