dissabte, 30 de Juny de 2012

Fa temps que tinc al cap recuperar el meu quadre Pinarello per fer una fixie estil Path Racer per a ús urbà.

El projectes, però, s'està allargant més del que havia previst, per diverses circumstàncies. La principal, es que a diferència del que havia pensat en un principi, he decidit fer la restauració jo mateix, i no encarregar-ho a un professional com havia previst. Opció més econòmica, i sobretot més personal, ja que a les botigues on he consultat no trobo tot el material que vull, i m'he d'adaptar al que ténen. L'altra opció, és fer la recerca a Internet, i montar-ho tot jo mateix. Ja veurem com surt!

Un dels passos previs a dur a terme qualsevol projecte, és disposar d'un adeqüat entorn de treball. I malgrat tinc força eines, les tinc ficades dins una caixa, i a casa, com no disposo de suficient espai, he adaptat un racó de la planta baixa de la torre on ma mare tenia tot de trastos. Alla hi ha una taula que faré servir de banc de treball, i hi penjaré les eines a la paret mitjançant uns panels modular que he comprat al Bauhaus.

I allà, a la torre... Descansava la vella Contini que vaig muntar per a la Marta. Quan em vaig muntar la Pinarello Galileo, vaig adquirir un quadre CONTINI d'acer (Reynols 501). El quadre estava molt ben conservat, de color verd i racors i forquilla cromats. El material fou el Campagnolo Chorus de la Pinarello Veneto, i quan més endavant, vaig muntar la Viner d'alumini amb 3 plats per a la Marta, la Contini va ocupar un lloc privilegiat a la paret on penjo les bicis que no puc desar a casa.

Quan vaig reincorporar-me a la feina, em vaig plantejar seriosament no anar en Metro. Està caríssim, em sembla un autèntic abús, així que vaig optar per anar-hi en bici. Ja ho havia fet abans moltes vegades, però de forma més esporàdica, i limitada a l'hivern per a evitar arribar tot suat al treball.

Per a això, feia servir la Btt TREK lleugerament modificada (slicks, portaequipatjes, maleta i llums). Val a dir que malgrat els slicks faciliten enormement l'ús urbà de la Btt, no és pas la millor opció, bàsicament pel seu pes, i més si dus alforjes i maleta.

Em mirava la CONTINI, i... Què maca que és, pensava. Té un aire clàssic que es podria potenciar amb algún detall, i seria una molt bona opció per a l'ús urbà, i interurbà també, enfocada a usar-la com a mitjà de transport, no per a un ús esportiu.

Pensat, i fet!


La bici tal i com ha romàs a "La Cova".

Impecable! Sí o no? Una màquina que conta més de 20 anys.

Rodes Mavic Open Pro negres de 36 radis (d'acer), carret Campagnolo Chorus i Cobertes Zafiro Pro 700x20C.

La resta de components, inclosa la tija de la sella són Campagnolo Chorus 9V.


Mans a l'obra!!!

En aquesta frimera fase de transformació m'he limitat a equipar la bici amb una bona il·luminació, i un petit timbre a la potència.

Bàsicament, he fet servir els llums que duia a la BIANCHI quan entrenava per la nit. L'únic component nou és el far davanter. Un llum estil retro que li dóna aquest punt urbà que cerco.

El far és ideal per a la ciutat ja que tot i que és com els de dinamo, du bateries i il·luminació per Leds. De manera que proporciona una imatge retro sense deixar de banda els avantatges del llums moderns.

Es fixa mitjançant un suport que s'acobla fàcilment a l'eix del pont de fre davanter.

Els pilots...

Les col·laboradores...

Més tard vaig posar uns pedals mixtes per a cales SPD i plataforma normal

Són ideals per a l'ús urbà ja que pots dur tant sabatilles de Btt, molt més còmodes que les de carretera per a caminar, o qualsevol calçat d'ús habitual. Cosa que permet dur roba de carrer de qualsevol tipus encara que agafis la bici.

La sella és fantàstica. Havia pensa en posar un Brooks, com no? Concretament el B17, tot un clàssic. I malgrat és un dels més econòmics de la casa britànica, el trobo excexxivament car tenint en compte que no cal gastar-se una fortuna per a comprar una sella de pell clàssica. Totalment fabricada en pell, du tensor, clau i suports per a penjar una maleteta d'eines si es vol. A més tè un disseny esportiu i ergonòmic, a l'hora que retro. Es pot trobar en negre o color mel.

Degut a l'alçada de les baines, he hagut de baixar una mica la tija, de manera que he hagut de treure el pilot que havia posat. De totes maneres, com duc dos a les baines, és més que suficient.

Bona planta, eh?

Els darrers detalls han consistit en col·locar una bocina a la potència, una bossa de manillar, i uns parafangs.

La col·locació de la bossa, m'ha obligat a canvia d'ubicació el far.

He hagut de fer un invent amb un suport de dinamo, i unes famelles i cargol més llarg per a evitar que toqués amb els radis.


A quedat xula, oi?


I quan arriba l'hora de plegar de la feina...Publicado por cpradasg @ 23:57  | Material.
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios