diumenge, 22 de Juliol de 2012

Bicis, components, accessoris...

 

No voldria que aquesta categoria s’entengués com un espai de proves, ni anàlisis exhaustius com els que podem trobar en els Webs de ciclisme. Bàsicament perquè jo no sóc cap especialista. La meva pretensió és simplement donar la meva modesta opinió sobre articles que faig servir, o he emprat en algun moment, els quals és possible que puguin donar idees o, i això ja seria la repera, aportar solucions a algun indecís a l’hora de decidir-se per algun d’ells.

També escriure sobre productes que hagi trobat, i que sense haver-los provat, em cridin l’atenció per algun motiu o altre. Exposar les meves expectatives, i, per descomptat, si algú pot aportar més informació, benvingut sigui.

I Alhora mostrar projectes de bicis m’hagi comprat, adaptat o restaurat, i quin ús li dono. Ja vaig etiquetar amb aquesta categoria dos articles que abans de pensar en introduir-la, ja havia ficat en “Altres” (Vintage, CONTINI urbana Vs Randonneur).

Començo aquesta secció de Bicis, components, accessoris... Parlant d’un GPS de canell que ja vaig estrenar l’any passat, feia temps que el volia comprar, i finalment em vaig decidir a fer-ho. I estic encantat.

Es tracta del Keymaze 300.

És un GPS senzill, de funcions bàsiques, però que per a l’ús que jo li volia donar, em va perfecte.

M’agrada monitoritzar tot el que faig damunt la bici, o millor dit, m’agradava. Ja he comentat que de de l’infart, molts xips han canviat al meu cap, i entre ells està el tema dels registres. Aquest any no he passat ni una sola sessió d’entrenament a la bici, i, de fet, ja ni tant sols parlo d’entrenament, perquè no ho són, parlo de sortides, de sortir a rodar. Ara cerco sensacions, i sobretot de benestar, no tinc ganes de patir, i la millora sistemàtica ja no entra en els meus plans. Naturalment, la planificació d’entrenaments, encara menys.

El caràcter, però, no canvia, i sé que tard o d’hora tornaré a registrar per a millorar, encara que sigui a un altre nivell, encara que sigui per curiositat o entreteniment. Ja arribarà.

Tornem, però, al Keymaze 300.

Necessitava un aparell de registre de funcions bici de fàcil instal·lació, i que em servís per a qualsevol tàndem que emprés.

A ONCE, no tenim un tàndem assignat. Com tampoc un copilot. Cosa que fa que tot sovint canviem de màquina, circumstància que dificulta la instal·lació de pulsòmetres, ciclocomputadors, etc... Ja que, tot i que jo ho feia, haver de col·locar els sensors, suports i tots els accessoris necessaris per a cada sortida, i treure-ho a l’arribada, es feia molt farragós.

El Keymaze 300, gràcies a la tecnologia GPS, fa que el puguis posar directament sobre el manillar sense cap tipus d’instal·lació prèvia, en qualsevol tipus de bici (jo el fixo al manillar amb un tros de càmera enrotllada), o al canell per a registrar dades de qualsevol activitat a l’aire lliure, Córrer a peu, Esquí, Kaiac, Patinar, Senderisme... Etc.

Aquest dispositiu ens mostra dades en pantalla com són:

Velocitat.

Temps.

Distància.

Altitud.

V.Mitja.

I les dades es poden descarregar a un ordinador, les quals s’emmagatzemen en el programa que es pot descarregar al web del fabricant (Geonaute), alhora que mostra el recorregut en el Google Earth.

No es poden, però, carregar traks al dispositiu.

També té una funció de “tornada a casa”, amb la qual poder fer el recorregut invers seguint les indicacions del GPS ( estil brújula, no és un Tom-Tom).

Tampoc du pulsòmetre.

És precís, intuïtiu i de lectura fàcil. Ah! I bé de preu, a mi em va costar 80EUR al DECATHLON.

Per cert! Al ser una marca de Decathlon, ha canviat diverses vegades de nom, Geonaute, Kalenji i Quechua, sempre, però, model Keymaze 300, que jo sàpiga.


Video d'anàlisis al Youtube.


Publicado por cpradasg @ 19:58  | Material.
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios