divendres, 01 de Febrer de 2013

Alumnes d'ESO de tres instituts de BCN han anat aquest matí al Palau Municipal d'Esports de la Vall d'Hebron per a assistir a una jornada explicativa sobre l'esport adaptat. 

La pista principal s'ha dividit en tres sectors, cadascun d'ells destinat a les diferents federacions d'esport adaptat (Ciclisme, boccia i bàsquet en cadira de rodes). 

La pista de frontó s'ha convertit al seu torn, en una canxa de Goal-ball. 

Nosaltres, en Ferran, Narcís i un servidor, com a representants de la Federació Catalana d'Esports per a Cecs (FCEC), en la modalitat de ciclisme, hem presentat als nanos el ciclisme adaptat per a cecs i discapacitats visuals. 

L'activitat ha consistit en donar una breu xerrada de presentació del que és el ciclisme en tàndem, a qui va adreçat i les possibilitats que té. I donar-los unes voltes en tàndem a un circuit en forma de 8, amb un antifaç que impedeix la visió, de manera que els alumnes puguin experimentar les sensacions que una persona invident sent damunt un tàndem. 

Tres tàndems, grups de 10-15 alumnes, i nosaltres donant voltes i voltes a un circuit en forma de 8 durant gairebé 5h. 

Ha estat força bé l'experiència. I crec que en general, als alumnes també els ha agradat. De seguida s'apuntaven a posar-se la màscara, pujar al tàndem i començar a pedalejar explicant el que sentien. Fins i tot alguns han volgut repetir. 

Altres en canvi,  es nota que han vingut a fer acte de presència obligatòria passant absolutament del tema (coses de l'edat), o fent-ho veure (la revel·lia pròpia de l'adolescència, suposo).


Una mica de Boccia?Publicado por cpradasg @ 23:00  | T?ndem.
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios