dimecres, 08 de Maig de 2013


Són aproximadament les 10:00h del matí que iniciem viatge cap a Bilbao per anar a disputar la XVII Paracycling Bizkaiko BIRA. 

Tres tàndems, rodes, material i eines, a la zona de càrrega de la furgoneta, i 5 persones (Pepi, Cristina, Ignasi, Ferran i jo), a les que se n'afegirà una sisena més endavant (Joan). 

En Ferran i jo donarem tot el suport necessari a aquests companys i amics, per a puguin disputar la BIRA en les millors condicions possibles. 


Passem llista? 

Patrocinats pel CC.Novatec-Cjam-CKT, Ignasi Àvila Joan Font disputaran la seva primera cursa oficial en tàndem. 


Aquesta parella treballa per a fer-se un lloc a la Selecció Espanyola, disputar el calendari internacional i optar, perquè no? A participar en les Para-olimpiades de RIO 2016. 


Com a integrants de la Selecció Espanyola de Paraciclisme, Pepi Benitez i Cristina Navarro.


Na Cristina s'estrena com a pilot de tàndem amb la Pepi. Un cop finalitzat el projecte de Londres 2012 amb la Mayalen Noriega (plata), inicia una nova etapa amb la Cristina, per a poder seguir competint a l'inici d'aquesta temporada, fins que es tingui clar qui l'acompanyarà en el projecte Rio 2016, on, en principi havia d'anar amb la Judith Masdeu. La Judith, però, com que encara està complint el període obligatori de no competició després d'haver corregut de forma individual en un equip professional, encara no pot disputar curses oficials.

 

Bé doncs, ja hi som tots? Doncs sí i no. 

El tàndem Pepi-Cristina malgrat viatja amb nosaltres, un cop a Bilbao, es concentrarà amb la Selecció. En canvi, a nosaltres s'hi afegiran l'Elvi i la Tere, les quals arribaran més tard, amb el seu tàndem, acompanyades de les seves parelles i la filla de la Tere. 


En representació del Club Tàndem Catalunya, les corredores Elvira Perez i Teresa Costa tornaran a la competició després d'un temps d'atur a causa de la maternitat de la Tere (dues nenes), i lesions que han dificultat la trajectòria de l'Elvi. 


Un cop a Bilbao, ens acostem a l'Hotel Santuario on ens allotjarem, i sense perdre un moment ens dirigim a la sortida de la crono que es disputarà Dissabte, per a reconèixer el recorregut i determinar l'estratègia a seguir. 

L'Ignasi i en Joan surten amb la cabra a fer els 20 km de la crono del matí. Uns 10 de baixada, i tornada pel mateix recorregut.

 

Tot i ser una sortida de presa de contacte amb el terreny, fan una mitja de 37 km/h.  

Opta per posar el 42x55, i sortir amb la cabra. 

Per a la cornoescalada es posarà el 39x53, amb un 23 màxim, al darrera. Encara no queda clar, però, si amb cabra o tàndem de carrera amb acoblaments. 

La lenticular al darrera i perfil alt al davant, correran les dues proves. 

M'agrada com treballa en Joan. És molt prim-mirat, té cura de cada detall, mostra molta seguretat i, almenys fins ara, ha demostrat que no s'equivoca. Tot un professional, sí senyor! 

Dóna gust treballar amb gent que coneix l'ofici. 

CRONO 1er Sector. 

Espectacular! 

En Joan i l'Ignasi guanyen la crono, així com al seu torn, ho fan la Cristina i la Pepi. Quin inici! 

Llàstima de l'Elvi i la Tere, que degut a un malentès a la sortida, perden 2' que òbviament es tornen insalvables. 

CRONO 2on sector. 

Impressionant, es repeteix la jugada. Els guanyadors del primer sector, fan doblet al segon. De luxe! 

Elvi i Tere fan una bona crono, però tenen els astres en contra. Una conjunció planetària fa que el seu temps no quedi registrat correctament. Sembla mentida! 

En fi, les sensacions, però, són les que conten, i han estat bones. 

Cursa en línia. 

Partim amb els tàndems masculí (CKT-Novatec) i femení (Selecció Espanyola), com a líders de la classificació. 

Les noies tornen a guanyar! Estratòsfèriques. 

I els nois, "només" poden fer segons darrera dels francesos, però l'actuació no pot ser millor. I la general... Se l'enduen els dos. 

L'Elvi i la Tere, tornen a tenir mala sort, molt mala sort. Passen pel repetjó on ens hem col·locat per assistir-les si cal, agrupades, i a la baixada ténen tanta mala sort que punxen ambdúes rodes. 

Sort, però, que l'Iker (parella de l'Elvi), i en Toti (marit de la Tere), les seguien en bici, i les han pogut deixar les seves rodes. 

Han tornat a la cursa, però amb un temps perdut que no han pogut recuperar. Això sí, l'han mantingut, evidenciant doncs, un bon estat de gràcia. Tercera Crono pel al tàndem del Club Ciclista Tàndem Catalunya, i classificació injusta per a com han rodat. 

Celebrem doncs, que la Pepi ha rodat en la seva línia, i sobretot que en Joan i l'Ignasi han superat amb molt, les expectatives. 

Ara queda el Campionat de Catalunya de Crono, diumenge vinent, i la setmana que ve, el Campionat d'Espanya crono i ruta a Múrcia.


Publicado por cpradasg @ 17:28  | T?ndem.
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios