dimarts, 22 de Octubre de 2013

Protagonistes... Els nens.  

Nens del CRE ONCE de Barcelona. I jo diria que totes i cadascuna de les persones que diumenge es van aplegar al Parc Ciclista del Llobregat per a gaudir d'una formidable jornada de ciclisme en tàndem, van ser protagonistes.

 

El ciclisme en tàndem, és una disciplina esportiva ideal per a les persones amb discapacitat visual.  

El tàndem és una bicicleta modificada de tal manera que és capaç de desplaçar dues persones alhora, una al davant (pilot), i l'altra al darrera (copilot).

 

La pedalada és sincrònica, gràcies a un sistema doble de transmissió per cadena, la qual permet als dos esportistes transmetre la força de les seves cames a la roda del darrera facilitant el desplaçament de la màquina,  guiada pel pilot, el qual s'encarrega de controlar-la mitjançant el manillar, frens i canvi de velocitats. 

Al marge de l'activitat lúdica pròpiament dita, cal tenir en compte que aquest tipus de jornades serveixen tant per a presentar una possibilitat més per a la  pràctica de l'esport adaptat als nens i nenes amb discapacitat visual, com per a sensibilitzar ciclistes individuals, i aficionats al ciclisme en general, envers aquesta modalitat. Alhora que permet difondre el ciclisme en tàndem.  

Talvegada algú s'anima i vol provar. 

Al marge dels dos clubs organitzadors, el Club Esportiu DespíBike i el CC Tàndem Catalunya (en representació de la ONCE), vam comptar amb la col·laboració de la botiga de ciclisme Espaibici, la qual va participar amb dos tàndems reclinables Hase Pino. I de TV3, que va realitzar un reportatge mitjançant una càmera sobre el circuit (en moto), i entrevistes dutes a terme pels seus reporters. 

I no només els nens de la ONCE van participar a la jornada. També els nens de l'Escola Mnicipal de Cilisme en Pista de BCN, socis de DespíBike, amics, i familiars. Així com també vam gaudir de la presència de pilots voluntaris d'ONCE; la medallista paralímpica (plata) a Londres 2012, Pepi Benitez; els actuals subcampions del món i guanyadors de la copa del món, Ignacio Ávila i Joan Font, els quals van aprofitar per a provar el nou tàndem amb que disputaran la propera temporada. O en Dani Llambrich, campió del món d'Acuatló d'enguany. Referents del ciclisme com en Joan Artero o en Pere Carretero també hi van ser. Representants d'Escoles de Ciclisme (Ca n'Anglada) com l'Enric Vilanova o la Nani Calmaestra. Totes elles, persones molt compromeses amb el ciclisme, i més concretament amb la base, que en definitiva són els que han de donar continuïtat al nostre esport, adaptat o no. 

I dic protagonistes, perquè totes les persones que hi van ser, van fer possible la jornada. I sobretot van fer que fos un èxit, tant d'assistència com de gaudiment. Totes i tots, ens vam deixar contagiar de la màgia que els nens duen a l'ànima. Ens vam contagiar de la seva felicitat. Només calia veure els seus rostres de joia. TOTS! Els menuts, els grans, els que pedalaven, els que guiaven, els que miraven... Tots vam ser feliços per unes hores. 


GRÀCIES!!!


Algunes fotos:


Publicado por cpradasg @ 18:30  | T?ndem.
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios