dimecres, 08 de Gener de 2014

-"Cómo dice"? 

-"No te importa verdad"? 

M'he quedat de pedra! 

Tornava aquest matí de Sitges, quan, en avançar un ciclista que rodava per l'autovia de Castelldefels, sento aquestes paraules.

L'acabava de saludar, com faig sempre quan avanço algú (també quan me'n creuo, quedem pocs), i l'home va, i em demana permís per a posar-se a roda!!! 

Al·lucinant! 

No me'n sé avenir. Què està passant? 

Certament, la gent ja no es saluda com abans. Tothom va a la seva. Potser no es respira aquell ambient de germanor tant característic del nostre esport... En grups reduïts, sí. O quan et creues amb gent coneguda, doncs també. 

És cert que em faig un fart de saludar gent que va en bici amb la que em creuo, i no rebo resposta (per sort encara hi ha qui síGui?o. 

Però d'això... A haver de demanar permís per a posar-se a roda... 

Doncs sí, aquest senyor, m'explicava que des de fa un temps ençà, si es posa a roda d'algú demana permís, ja que s'ha trobat amb cada situació... -"La gente se pica por nada"- em comentava. 

Naturalment li he dit que no tinc cap problema en compartir una estona d'asfalt amb qui sigui, i que si prefereix anar a roda per comoditat, cap problema. 

I així hem fet, com sol ser habitual, ell a roda... De tant en tant es posava al meu costat per a comentar alguna cosa, i tornava a l'aixopluc del meu rebuf. 

És cert que de vegades aprofitar la roda d'algú, o rodar en grup, és un mal negoci, ja que els hi ha que són un veritable perill. Però vaja, amb aixecar el peu, i tornar a rodar sol, solucionat. 

Si el que passa es que algú es posa a roda... Quin problema hi ha? Tu segueixes amb lo teu, i punt. 

I si el que passa es que es posa a donar relleus, i et trenca el ritme, o no és de conducció hàbil, doncs li demanes que no et passi, o simplement et "desenganxes" per davant o per darrera. 

Mai he tingut problemes per aquest motiu. Sí que he vist conductes ridícules de gent que es pica, però vaja, amb no entrar al joc si no t'interessa... 

Sortosament, a mi, la carretera només m'ha proporcionat que bones coneixences, i en el pitjor dels casos, indiferència.

Què hi farem?


Publicado por cpradasg @ 21:20  | Altres
Comentarios (2)  | Enviar
Comentarios
Publicado por bluesbiker
dimecres, 08 de Gener de 2014 | 22:50

la verita que fa temps que jo ho faig...demano permís per posar-me a roda

Publicado por cpradasg
dimecres, 08 de Gener de 2014 | 23:20

No fotis Carles!!!

On anirem a parar...

Carles.